×

contactez-nous

corporate
FR

Green Deal huishoudelijke houtverwarming

Goed nieuws voor onze sector !

Vlaamse minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, Joke Schauwvliege en de sector van kachels en haarden met CIV-Agoria hebben de Green Deal Huishoudelijke Houterverwarming voor meer propere houtkachels en -haarden getekend.

Hout kent vele toepassingen, als brandstof is het hernieuwbaar, natuurlijk en beschikbaar. Het gebruik van een kachel of een open haard is dan ook sterk ingeburgerd in Vlaanderen. Wetenschappelijk onderzoek zorgt ervoor dat we ook de negatieve aspecten leren kennen van het stoken. Zo hebben verschillende factoren een invloed op de luchtkwaliteit en op de gezondheid van de gebruikers, enkele van deze factoren zijn; het gebruik van slechte brandstof (bv. te vochtig hout), het slechte gebruik van de kachel/haard en het gebruik van een oudere haard. De Green Deal Huishoudelijke Houtverbranding wil daarom op korte en langere termijn verandering brengen in de negatieve impact van stooktoestellen op hout en de globale energie- milieuprestaties verhogen.

Zes op de tien kachels is ouder dan 10 jaar, de nieuwste generatie van  haarden en kachels hebben lagere uitstootwaarden. Daarom is het zo belangrijk dat toestellen die ouder zijn dan 15 jaar vervangen worden door nieuwe en performantere toestellen, dit kan de uitstoot van fijnstof door hout kachels en haarden  drastisch verminderen.

Lees verder.

Lees de volledig tekst van de Green Deal 005 Huishoudelijke Houtverwarming.

De Green Deal is een initiatief van Joke Schauwvliege, Vlaamse minister van Omgeving, Natuur en Landbouw en van Agoria-CIV. Stûv is lid van de Agoria-CIV en werkt ook mee aan de uitwerking van de Green Deal.

Decofeu Stûv Store @ Batibouw 2020

28.02.2020

arrow

Le prix Marie Curie pour Tarek Barakat et le projet R-PUR !

11.06.2019

arrow

Le Stûv 6 primé à Harrogate (UK)

11.06.2019

arrow

Le chauffage au bois : des atouts multiples et un outil précieux pour la transition énergétique

18.11.2016

arrow

Red dot award product design 2016

17.08.2016

arrow

Stûv récompensée d'un alfers

17.08.2016

arrow

Stûv s'installe à Thuin

17.08.2016

arrow

Stûv 30-compact h primé à nashville (tn, usa)

17.08.2016

arrow